Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
szyfrowanie
Autor Wiadomość
nikuska97 Offline
zaawansowany
*
User

Liczba postów: 27
Reputacja: 0
€: 58
szyfrowanie
nie jestem stuprocentowo pewna czy w dobrym dziale pisze. chodzi mi o to jak zrobic aby zaszyfrowac jakis folder (tzn. jak ktos bedzie chcial do niego wejsc to bedzie musial podac haslo) i jakie moga byc konsekwencje kiedy np. kilka razy zle to haslo wpisze.
kolezanka moja mna tez tak że niektore pliki ma "przezroczyste" tzn. ze wjezdza w odpowiednie miejsce kursorem gdzie sie znajdowala ikonka tego pliku, klika dwukrotnie i sie on otwiera ale nie chce mi powiedziec jak to zrobila.

czy cos takiego sie wogole oplaca?

pomagam jak tylko moge ;D jak cos z kompem to pisac na gadu![Obrazek: product_photo_adax_d.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.07.2010 12:18 przez nikuska97.)
27.07.2010 12:17
  Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Google Chrome Windows XP/2003
Reklama
Góralskie domki - wypoczynek pod GiewontemApartamenty Bellamonte - Twoje noclegi w Zakopanem
WebNuLL Offline
Linux support
Junior Admin

Liczba postów: 1133
Reputacja: 19
€: 3177
RE: szyfrowanie
Aby była "przezroczysta ikonka" w "systemie" windows xp musisz w atrybutach plików ustawić jako ukryty.

Szyfrować można najlepiej całe partycje programem TrueCrypt.

-- WebNuLL

[Obrazek: 10384.jpg]
[Obrazek: 10155.gif]

[Obrazek: linux.gif]
27.07.2010 12:26
  Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Google Chrome Linux
glabek94 Offline
Junior Member
*
User

Liczba postów: 40
Reputacja: 3
€: 52
"Przezroczysta" ikona to nie atrybut ukryty win . Tylko po prostu ustawiona zwykła pusta ikonka, a w nazwie jakiś biały znak. Tyle, że to żadne zabezpieczenie, bo wystarczy wbić w dowolny menadżer plików, zrobić listę i będzie puste miejsce i wiadomo, że to jest ten ukryty folder czy tam plik Smiles .

Czyli taki trick: kasujemy nazwę i wpisujemy numeryczną 0160 trzymając jednocześnie ALT. Później we właściwościach zmieniamy ikonkę na taką, która jest cała pusta win .

28.07.2010 08:53
  Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Google Chrome Linux
Tomek22811 Offline
Użytkownik Forum
*
User

Liczba postów: 127
Reputacja: 4
€: 146
http://www.pobieralnia.pl/plik-5997-file...ivacy.html
http://www.instalki.pl/programy/download..._Lock.html
sprawdź te programy a jeśli chcesz zaszyfrować całą partycję możesz się posłużyć uprawnieniami listy kontroli dostępu -ACL
31.07.2010 09:59
  Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post Firefox Windows XP/2003
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wybierz styl: